ZEEZWEMBADEN

Huren bij ons. Beste prijs/kwaliteit. reis Tenerife

Niet zo bekend, maar zeker de moeite waard, zijn de zoutwaterbaden, ook wel natuurlijke zwembaden genoemd, aan de noordkust van Tenerife. Sommige zijn kunstmatig aangelegd, omdat het door de sterke stromingen vaak niet veilig is om in zee te zwemmen, andere zijn op natuurlijke wijze ontstaan.

 


Puerto de la Cruz - Lago Martianez

Puerto de la Cruz - Lago Martianez

Dit zoutwaterzwembad werd kunstmatig aangelegd en ontworpen door Cesar Manrique. Het omvat een groot kunstmatig meer en vier andere zwembaden. Er zijn voldoende ligbedden, bars, restaurants en een feestzaal die onder de zeespiegel ligt. Een grote fontein maakt het zwembad van veraf zichtbaar, maar is niet altijd in werking.


Santa Cruz de Tenerife - Parque Marítimo Cesar Manrique

Santa Cruz de Tenerife - Parque Marítimo Cesar Manrique

Dit zwembad werd door de kunstenaar en architect Cesar Manrique meer dan harmonieus in de omgeving ingevoegd, zodat zich een heel mooi zwemlandschap ontstond. Het bestaat uit verschillende zwembaden en bekkens, is ongeveer 22 000 vierkante meter groot en herbergt ook bars en restaurants.


Bajamar - Natuurzwembad

Bajamar - Natuurzwembad

Bajamar is een klein stadje in het noorden van Tenerife, dat met zijn mooie boulevard uitnodigt tot flaneren. Hier is ook het populaire natuurbad. Dat bestaat uit twee grote zwembaden, een kinderbad en kleedkamers. Tevens zijn er restaurants in de buurt.


Garachico - El Caletón

Garachico - El Caletón

Garachico is een mooi dorpje direct aan de kust, dat in 1706 door een vulkaanuitbarsting bijna volledig werd verwoest. Deze uitbraak heeft echter ook de natuurzwembaden laten ontstaan, die gemakkelijk toegankelijk zijn door kleine trapjes. Bij al het plezier moet echter de voorzichtigheid niet uit oog worden verloren, want de zee heeft deels een sterke stroming.


San Juan de la Rambla - Charco de la Laja

San Juan de la Rambla - Charco de la Laja

Een ander goed voorbeeld van een natuurlijk zwembad in de ruige kust van Tenerife is het Charco de la Laja. Het kan worden bereikt via een klein paadje langs de kust, maar men moet ook voorzichtig zijn, ook hier kan toch een wat sterkere stroming zijn.


Punta del Hidalgo - natuurzwembad

Punta del Hidalgo - natuurzwembad

In Punta del Hidalgo, op het noordoostelijke puntje van het eiland, vindt u een prachtig natuurzwembad, waar het natuurlijke bekken eenvoudig werd omringd door een kleine borstwering. Hier gaan zelfs de eilandbewoners op vakantie. Het praktische aan deze ligging is, dat er dichtbij een aantal zeer goede restaurants zijn waar u kunt genieten van een vaak fantastisch panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.