BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vakantie in Tenerife

Er zijn diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje. Helaas zijn de meeste bezienswaardigheden niet in het zuiden van Tenerife, bij Playa de las Americas of Costa Adeje in de buurt. Echter een dag erop uit met eigen vervoer op Tenerife is zeker de moeite waard. Veel mensen blijven hun gehele reis in het zuiden en zien daardoor helaas niet hoe mooi en groen het eiland verder is. Hieronder enkele suggesties voor tochten die leuk zijn om te maken. Vergeet niet warme kleding mee te nemen! Bij Playa de las Americas of Costa Adeje in de buurt vindt u wel diverse themaparken zoals Siam Park of Aqualand. De meeste boottochten zijn vanuit Costa Adeje of Los Cristianos en activiteiten vindt u weer voldoende in Playa de las Americas. Hier vind u een kaartje met de locaties van de bezienswaardigheden op Tenerife.


Nationaal park El Teide

Nationaal park El Teide

Deze buitengewone vulkanische berg en het omliggende maanlandschap vormen de unieke kenmerken van Tenerife. De meeste vakantiegangers maken een excursie per bus naar het park en misschien wel een bezoek naar de top van El Teide zelf. Bezoekt u op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld per auto het park dan dient u er rekening mee te houden dat de rit er naar toe de nodige tijd in beslag neemt. De weg door de dennenbossen en de vulkanische uitlopers is bochtig en steil. Het geweldige uitzicht en het landschap maken veel goed tijdens uw rit. 

Aan de voet van de berg is een moderne kabelbaan die bezoekers in slechts acht minuten naar de bergtop brengt. Dit park wordt dagelijks bezocht door enkele duizenden toeristen hetgeen betekent dat er lange rijen mensen in de warmte staan te wachten voor de kabelbaan. Houdt u er ook rekening mee dat de temperatuur op de top van de berg slechts 2 °C is. Een verbazingwekkende 30 ° lager dan de voet van de berg. Wees voorbereid door de nodige warme kleding mee te nemen.

Meer info: www.volcanoteide.com/nl/nationale_park


Loro Parque

Loro Parque

Nabij Puerto de la Cruz ligt het Loro Parque. Dit tropische park moet u bezocht hebben wanneer u op Tenerife bent. Het park huisvest vele soorten zoogdieren en vogels temidden van schitterende bomen en planten. Loro Parque heeft het grootste dolfinarium van Europa. Verder heeft het een zo natuurlijk mogelijk nagebootst pinguïnhuis. Daarnaast kunnen de bezoekers in een speciaal ontworpen glazen tunnel haaien bekijken.

Meer info: www.loroparque.com


Icod de los Vinos

Icod de los Vinos

Het wijndorp van Tenerife. Een stadje in het noorden van Tenerife gelegen midden in een vruchtbare wijnstreek. De plaats heeft een prachtig centrum en geeft u het gevoel dat u zich even waant in de koloniale tijd. Hier staat de grootste drakenbloedboom van de gehele archipel.

 


Natuurlijke zwembaden

Natuurlijke zwembaden

Niet zo bekend, maar zeker de moeite waard, zijn de zoutwaterbaden aan de noordkust van Tenerife. Sommige zijn op natuurlijke wijze ontstaan en andere zijn kunstmatig aangelegd, zodat men ondanks de sterke stroming in zee kan zwemmen. Kijk op onze speciale pagina voor deze zeezwembaden.


La Orotava

La Orotava

La Orotava ligt in het noordelijke gedeelte van het eiland en is een van de mooiste steden van de archipel. Uniek is dat het een van de best geconserveerde plaatsen van Tenerife is. Pittoreske 17e en 18e-eeuwse huizen zijn gebouwd aan steile en vooral smalle straatjes geplaveid met kasseien. Mocht u in het begin van juni op Tenerife zijn dan kunt u tijdens de acht dagen durende feesten van Octava del Corpus, schitterende bloemtapijten aanschouwen, onder andere op het plein voor het gemeentehuis. Deze bloemtapijten worden gemaakt van vulkaanzand ,van verschillende          kleurschakeringen afkomstig van de Teide, waarmee straten en pleinen in de stad worden bedekt.


Piramides van G├╝imar

Piramides van Güimar

Dit etnografisch park is een historisch monument van uitzonderlijke archeologische waarde. Men kan er zes mooi gelijnde pyramiden bewonderen, die worden bestudeerd door wetenschappers van over de hele wereld.


De basiliek in Candelaria

De basiliek in Candelaria

In Candelaria staat de basiliek "Nuestra Señora de la Candelaria, die als de heiligste plaats op Tenerife wordt beschouwd. Er staat een bronzen beeld van de heilige Madonna. Dichtbij de zee, achter de basiliek is een kleine grot. Dit is de Grot van San Blas, hier hadden de Guanchen hun Madonna geplaatst. Midden augustus komen de bedevaartgangers op het grote, voor de basiliek gelegen plein, samen. Dagelijks geopend van 7.30 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Een bezichtiging van deze basiliek kunt u goed combineren met de piramides van Guïmar.


El Menceys - De Guanchen koningen

El Menceys - De Guanchen koningen

Op het kerkplein, direct aan de zeezijde staan negen grote bronzen beelden van de bekende Guanchen koningen. Waarom negen koningen? Tenerife was verdeeld op het tijdstip van de Guanchen in negen koninkrijken. Overigens, het woord "Guanche" betekent in de Guanchentaal niets anders dan "de man uit Tenerife".


Wandeling in de barranco/kloof van Masca

Wandeling in de barranco/kloof van Masca

Voor een actieve excursie boekt u de afdaling in de barranco/kloof van Masca. Een meer dan drie uur durende afdaling met een hoogteverschil van 600 meter, van het dorp naar de zee, Playa de Masca. Het beste gaat u in georganiseerd verband, zodat onderaan de boot naar Los Gigantes, op 20 minuten varen, op u wacht. Een prachtige wandeling met een bijzondere flora!


Acantilados de Teno, kliffen van het Teno gebergte

Acantilados de Teno, kliffen van het Teno gebergte

Ook de kliffen van Los Gigantes genoemd. Prachtige, wel 500 meter boven het zeewater uitstekende hoge kliffen die onder water wel 30 meter diep zijn. U kunt hier, naast het bewonderen van de kliffen, ook duiken, een boottocht maken die u kunt combineren met de kloof van Masca, en met een beetje geluk ziet u ook dolfijnen en walvissen.