STRANDEN

Tenerife vakantie verblijf - appartement

Als u naar Tenerife gaat wilt u vast een van de vele stranden bezoeken. Houd er echter wel rekening mee dat de meeste stranden uit zwart lavagrind bestaan. In het zuiden kent het eiland ook zandstranden.


Playa de Troya, Costa Adeje

Playa de Troya, Costa Adeje

Playa Troya is een lavazandstrand. Achter het strand is de hoger gelegen promenade met een uitkijkpunt over de kust. Je vindt hier faciliteiten als ligbedden, parasols, douches, kleedcabines en toiletten. Tevens zijn er een cafetaria/snackbar en frisdrankkraampje.


Playa Fañabé, Costa Adeje

Playa Fañabé, Costa Adeje

Playa Fañabé is een lavazandstrand. Er is een lange promenade met een klein centrum. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn douches en toiletten. Tevens zijn er een aantal strandbars.


Playa Torviscas, Costa Adeje

Playa Torviscas, Costa Adeje

Playa Torviscas bestaat uit lavazand. Achter het strand zijn horecagelegenheden, en twee maal per week is er markt. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn douches, toiletten, een bar/restaurant en strandbars. Voor kinderen zijn er trampolines en een luchtkussen.


Playa del Duque, Costa Adeje

Playa del Duque, Costa Adeje

Playa del Duque bestaat uit lavazand. Er is een promenade met bankjes en een aantal horecagelegenheden met terrasjes. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn douches, kleedcabines en toiletten.


Playa San Eugenio, Costa Adeje

Playa San Eugenio, Costa Adeje

Playa San Eugenio is een lavazandstrand. Het ligt aan de jachthaven Puerto Colón. Op het strand staan enkele palmbomen en er is een promenade met bankjes. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn douches.


Playa Bobo, Costa Adeje

Playa Bobo, Costa Adeje

Playa Bobo bestaat uit lavazand en rotsplateaus. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en er zijn ligbedden, parasols, douches en een frisdrankkraampje.


Playa la Pinta, Costa Adeje

Playa la Pinta, Costa Adeje

Het strand biedt een groot aanbod aan wateractiviteiten en entertainment voor zowel volwassenen als kinderen.


Playa Los Cristianos, Los Cristianos

Playa Los Cristianos, Los Cristianos

Playa los Cristianos is een ruim lavastrand dat geleidelijk afloopt. Het strand ligt ter hoogte van het centrum, aan een baai. Er is een levendige promenade. Op het strand kunt ligbedden en parasols huren. Tevens vindt u er douches, toiletten en er is strandbewaking. Voor de kinderen zijn er een speeltuin en trampolines.


Las Vistas, Los Cristianos

Las Vistas, Los Cristianos

Playa los Vistas bestaat uit lavazand en ligt in het noorden van los Cristianos. Achter het strand bevindt zich de promenade. Op het strand is een grote fontein en voor de kinderen vindt u er diverse speeltoestellen en trampolines. Op het strand kunt u parasols en ligbedden huren. Er is een cafetaria en een snackbar op het strand en u vindt er tevens douches en toiletten.


Las Vistas, Los Cristianos

Playa del Camisón, Playa de las Americas

Playa del Camisón is een kunstmatig aangelegd strand met geel zand en is gelegen tussen Playa de las Americas en Playa de los Cristianos, in de gemeente Arona, in het zuiden van Tenerife. Door de centrale ligging in het toeristische centrum van Playa de las Americas is het een goed bezocht strand met een mooie promenade met restaurants en bars. Er zijn voldoende faciliteiten voor watersporten.


Playa de la Tejita, El Médano (zuidoostkust)

Playa de la Tejita, El Médano (zuidoostkust)

Het langste natuurstrand (3 km) van Tenerife. Aan de westzijde van het strand kun je rustig zwemmen. De oostzijde is een waar paradijs voor surfers. De noord-oostenwind blaast hier meer dan 200 dagen per jaar met een kracht van 5 Beaufort of meer, de perfecte omstandigheden voor het beoefenen van deze watersport.


Playa Jardin, Puerto de la Cruz (noordkust)

Playa Jardin, Puerto de la Cruz (noordkust)

Playa Jardin is het langste strand van Puerto de la Cruz en daarom erg populair bij de toeristen. Niet zo bekend, maar zeker de moeite waard, zijn de zoutwaterbaden aan de noordkust van Tenerife. Sommige zijn kunstmatig aangelegd, omdat het door de sterke stromingen vaak niet veilig is om in zee te zwemmen, andere zijn op natuurlijke wijze ontstaan.